Yleistä

Tällä sivulla on tärkeää tietoa jäsenille.

Opas uudelle kohalaiselle

Koskenhaltioista

Koskenhaltiat ry on Vantaan Martinlaaksossa toimiva omia sekä yleisiä partioperinteitä kunnioittava lippukunta. Lippukunnan toiminnassa on mukana lähes sata partiolaista. Toimintamme on keskittynyt viikoittaisiin kokouksiin, retkiin, leireihin ja partiotaitokilpailuihin.

Kokouksissa opitaan uusia taitoja, joita kisoissa, retkillä, leireillä ja myös jokapäiväisessä elämässä päästään käyttämään.

Koskenhaltiat osallistuvat aktiivisesti niin lippukunnan omiin, alueellisiin, valtakunnallisiin kuin kansainvälisiinkin tapahtumiin.

Koskenhaltiat ry on rekisteröity yhdistys.


Partiolaisen vanhemmille

Koskenhaltioissa uskomme voivamme tarjota eri-ikäisille partiolaisille hauskan ja monipuolisesti kehittävän tavan viettää vapaa-aikaansa sekä mukavan ja turvallisen ystäväjoukon. Partio on varhaisnuoriso- ja nuorisotoimintaa, joka on kansainvälistä, vapaaehtoista ja kaikille avointa. Toiminta koostuu viikoittaisista kokouksista tutussa ryhmässä, retkistä, leireistä ja tapahtumista. Partiossa opitaan ryhmässä toimimalla, itse tekemällä sekä luonnossa liikkumalla elämysten ja kokemusten kautta. Partiolainen totuttautuu kantamaan vastuuta itsestä ja muista. Vuosien myötä karttuu tietoja ja taitoja, joista on hyötyä koko elämän ajan. Toiminnan pohjana on Suomen Partiolaisten laatima partio-ohjelma suorituksineen ja taitomerkkeineen. Toivomme lapsesi viihtyvän kanssamme, tuethan häntä harrastuksessaan.


Mitä partiotoiminta maksaa?

Suomen Partiolaisille (SP) ja Pääkaupunkiseudun partiolaisille (PäPa) maksetaan vuodessa jäsenmaksua n. 60 €. Jäsenmaksuun sisältyvät partiotapahtumissa vakuuttava partiovakuutus (toissijainen vakuutus), SP:n Partio-lehti ja PäPa:n Heppu-lehti. Lisäksi partiojäsenkortilla saa alennusta partiokaupoista (Scandinavian Outdoor Store ja Partioaitta). Seuraavan vuoden jäsenmaksu tulee maksettavaksi aina edellisen vuoden marraskuussa.

Lippukuntamme on jo monena vuonna kerännyt jäseniltään jäsenmaksua. Vuonna 2020 jäsenmaksun suuruus on 18 €.

Näiden kiinteiden jäsenmaksujen lisäksi retkille ja leireille osallistuminen maksaa. Viikonlopun retket maksavat yleensä 5-20€ retken luonteesta ja kohteesta riippuen. Viikon pituiset kesäleirit maksavat (leirin kohteesta ja järjestäjästä riippuen) 50-200 €. Osallistumismaksut kattavat usein vain osan tapahtuman kuluista.

Partio on kaikille toiminnassa mukana oleville harrastus. Myös johtajille. Johtajat eivät saa mitään rahallista korvausta toiminnasta. He maksavat useista tapahtumista myös itse saman hinnan kuin vartiolaiset ja sudenpennut.

Lippukunnan toiminta rahoitetaan avustuksilla, joita saadaan muun muoassa seurakunnalta ja kaupungilta, omatoimisella varainkeruulla (mm. joulukalenterit) ja jäseniltä kerätyillä osallistumismaksuilla.

Mikäli osallistumismaksujen maksaminen on ylivoimaista perheen taloudellisesta tilanteesta johtuen, on osallistumismaksuihin mahdollisuus saada helpotuksia.


Osoitteenmuutokset

Osoitemuutoksista tulee ilmoittaa jäsenrekisterinhoitaja Pirjolle (Kisu): pirjo.nikula-ijas(ät)koskenhaltiat.fi. Ilmoitamme uuden osoitteen puolestasi niin Suomen Partiolaisiin kuin Pääkaupunkiseudun partiolaisiinkin. Näin myös Partio- ja Heppu-lehdet löytävät postilaatikkonne. 


Partioasut

Lippukuntamme käyttää Suomen Partiolaisten virallista asua. Partiohuivi on Koskenhaltioiden oma harmaapohjainen. Huivi luovutetaan lupauksenannon yhteydessä joko lippukuntamme Kuusijuhlassa joulukuussa tai Iltanuotiolla toukokuussa.

Koskenhaltioiden puku- ja merkkiohjeet sudenpennuille, seikkailijoille ja tarpojille: 

Suomen Partiolaisten yleiset puku- ja merkkiohjeet samoajille, vaeltajille ja aikuisille:

Samoajat

Vaeltajat

Aikuiset

Koskenhaltioilla on käytössään myös Kohan logoilla varustetut hupparit. Koha-huppari ei kuitenkaan korvaa virallista partiopaitaa, mutta sitä on kiva käyttää retkillä ja muissa partiotapahtumissa luomassa yhteenkuuluvuutta. Koha-huppareita voi tilata täältä: http://shop.spreadshirt.fi/koskenhaltiat/

Lisätietoja Koha-huppareista: anni@koskenhaltiat.fi

Retkeily ja retkivarusteet

Retkeily on partiointia parhaimmillaan. Retket on suunniteltu osallistujien taitoja ja kiinnostusta vastaaviksi ja niillä noudatetaan Suomen Partiolaisten retkeily- ja turvallisuusohjeita. Pienimmätkin voivat huoletta lähteä mukaan! Koska harrastus on erähenkinen, partiolainen tarvitsee myös retkeilyvarusteita ja -vaatteita. Kaikkia ei toki kannata heti ostaa, sillä monia varusteita saa lainaksikin. Niitä hankittaessa kannattaa pohtia vaihtoehtoja ja panostaa muutamiin laadukkaisiin varusteisiin, joita voi käyttää kaikkina vuodenaikoina erilaisissa olosuhteissa. Johtajat auttavat mielellään tässäkin asiassa. Partiolaisen perinteisiin retkeilyvarusteisiin kuuluvat makuupussi ja -alusta sekä säädettävä, lapsen selkään sopiva rinkka. Sadevarusteet (housut, takki, saappaat ja rukkaset) ovat välttämättömät. Lisäksi tarvitaan ruokailuvälineet, juomapullo, taskulamppu, puukko ja kompassi.

Kaikkia partiovarusteita saa ostettua Scandinavian Outdoor Storesta. Retkeilyvarusteista saa alennusta partiojäsenkortilla sekä Scandinavian Outdoor Storesta että Partioaitasta. Kohan omia merkkejä ja huiveja voit ostaa omalta johtajaltasi.