Parasta partiossa (osa 2)

Post date: 31.12.2015 9:05:18

Miksi partio?

Oli syyskuu vuonna 1980, kun ystäväni tuli lauantai-aamuna herättämään minut aikaisin ja kysymään, lähtisinkö hänen kanssaan partiotaitokilpailuihin rastille töihin. Minä lähdin ja lähdin vielä seuraavanakin päivänä. Tämän jälkeen kysyimme lippukunnanjohtajalta, josko voisin liittyä ystäväni vartioon. Siitä alkoi partiourani, jolle ei loppua näy. Ehkä tuon aloituksen johdosta nimenomaan partiotaitokilpailut ovat lähellä sydäntäni.

Vuosien varrella olen osallistunut lukuisiin kilpailuihin (joita en niinkään pidä kilpailuna vaan ohjelmallisina viikonloppuina), vetänyt laumailtoja kolmessa eri lippukunnassa, toiminut vartionjohtajana, toimittanut lippukuntalehteä, osallistunut lukuisiin projekteihin ja ollut vastuunkantajana erilaisissa lippukunnan pesteissä.

Miksi olen partiolainen vieläkin? Partio on minulle tapa elää ja itse näen, että partio antaa myös aikuiselle paljon. Saat olla mahdollistaja nuorten harrastuksessa. Itseäni kantavat kuitenkin hyvät elinikäiset ystävät ja partioelämykset, joita myös aikuisena olen saanut kokea. Viimeisimpänä varmasti jamboree Japanissa, jossa sain nauttia ja hämmästellä partion kansainvälisyyttä!

Entäpä se mieleenpainuvin partiokokemukseni? Taisi olla vuosi 1990, kun osallistuin kahden ystäväni kanssa Hilkan kilpa-nimiseen kilpailuun. Kävelimme lähes yhteen menoon 1,5vuorokautta nukkumatta lainkaan välillä. Oli toukokuu, yöt olivat siis vielä pimeitä ja meillä ei ollut lamppua mukana. Koko ajan tihuutti vähän vettä. Viimeisenä tehtävänä oli uida +7 asteisessa vedessä vaatteet päällä…

Partio antaa aikuisellekin paljon elämyksiä ja kokemuksia sekä mahdollisuuden tehdä jotain muuta kuin arkisessa aherruksessa. Tule rohkeasti mukaan kokemaan itse, miten saat ihanan savun tuoksun vaatteisiisi tähtisen taivaan alla!

Nyyti, aikuinen